Zachowanie higieny na najwyższym poziomie jest bardzo ważne w brany gastronomicznej. Stąd też dużym zainteresowaniem cieszą się rozwiązania ze stali nierdzewnej, łatwe do utrzymania w czystości. W kuchniach restauracyjnych bardzo często montowane są nowoczesne odwodnienia liniowe albo praktyczne wpusty podłogowe umożliwiające odwodnienie punktowe. Jeśli zastanawiasz się nad wyborem sanitarnego wyposażenia kuchni, podpowiemy Ci, jakie funkcjonalne rozwiązania sprawdzą się w restauracjach, barach szybkiej obsługi, stołówkach itd.
Poszczególne elementy wyposażenia kuchni w restauracji, na stołówce lub w hotelu powinny być funkcjonalne i jednocześnie umożliwiać zachowanie maksymalnej higieny podczas przygotowywania posiłków. Oto sanitarne rozwiązania dla branży gastronomicznej, które sprawdzą się w każdej kuchni:
Chyba każdy przyzna, że efektywne systemy odwodnienia w obiektach gastronomicznych jest bardzo ważny. Stosunkowo często stosuje się niezawodne odwodnienia liniowe – sprawdzają się one zarówno w kuchniach, jak i na zapleczach sanitarnych. Do montażu systemu wykorzystywany są najczęściej kanały ze stali nierdzewnej lub kwasoodpornej. Odwodnienia liniowe rynnowe cechują się dużą szerokością. Jeśli nie jest potrzebna tak duża szerokość hydrauliczna, dobrym rozwiązaniem mogą okazać się kanały szczelinowe.
Jeśli chodzi o odwodnienie w gastronomii często stosowane są także systemy punktowe. W tym przypadku montuje się specjalne wpusty podłogowe ze stali, które renomowani producenci oferują z rusztem, syfonem oraz koszem osadczym. Najczęściej wybieranym rozwiązaniem jest kratka z rusztem kratowym lub drabinowym (ten wariant wytrzymuje duże obciążenie).
Artykuł sponsorowany
Komentarze (0)